Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Личности  »  Лечители  »  Волф Месинг – медиумът, който застана между Сталин и Хитлер, за да промени историята на света

Волф Месинг – медиумът, който застана между Сталин и Хитлер, за да промени историята на света

Волф Месинг – медиумът, който застана между Сталин и Хитлер, за да промени историята на света

С името на Волф Месинг се свързват много легенди. Три от най-популярните истории:

 • Волф Месинг успява да изтегли огромна сума пари от руската Госбанк, като подава само листчета хартия. В рамките на любопитен експеримент, той използва своята мисловна сила, за да убеди касиера, че трябва да му даде парите.
 • Повикан на среща със Сталин, той предлага да му демонстрира своята сила - излиза и влиза без да бъде спрян от охранителите на Кремъл. Войниците не помнели, че му отворили вратите и на излизане и при повторното му влизане.
 • Вероятно най-интересната история е неговото предсказание, спасило живота на Василий Сталин. Той изпуска полет на самолета, с който пътува целият отбор по хокей на ВВС. В последвалата катастрофа умират всички. Василий Сталин оживява, защото в последния момент изпуска самолета и е принуден да пътува с влак.

Тези и други легенди са пътували из света, дори и в България, където името Волф Месинг е било много познато, въпреки, че той никога не е идвал тук. Или не можем да бъдем точно сигурни, защото биографията му крие доста въпроси.

За Волф Григориевич Месинг се знае, че е роден в 1899, в Полша. Родителите му са бедни, а таткото си пада по чашката и често тормози и майката и малкия Волф. Той учи усърдно Талмуда, за да осъществи мечтата на баща си да стане равин.

Съвсем млад, Волф бяга от дома си, за да се появи през второто десетилетие на 20 век в Берлин. Говори се за това как изпада в клинична смърт, изтощен от глад и преумора, докато се скитал по улиците на големия град. Още тогава той направил впечатление на лекарите, със странно бързото си възстановяване. По-късно за този му период ще се разказват интересни истории, за които за съжаление няма конкретни доказателства. Волф Месинг изнася представления в цирка, като специализира в това, с което ще блесне след години - телепатия и пророчества. Според различни легенди, в това време той успява да предскаже началото на Първата световна война, да се срещне с Айнщайн, Фройд, да стане част от елита на берлинското общество. Неговата слава расте, както и доверието, с което различни политици и фабриканти го товарят, за да им сподели нещо от невидимия свят, до който той има достъп. С цирка той обикаля из целия свят, а славата му е международна. Говори се, че станал близък приятел на Махатма Ганди, който бил поразен от уменията му.

В края на 30-те години, Волф Месинг бяга в СССР. Причините за това не са много точно изяснени, въпреки, че популярната версия твърди - Хитлер е бесен за неговите предсказания, които говорят за бъдещ крах на немската войска. Положението е напрегнато, във въздуха ухае на нова световна война, а фюрерът не може да си позволи някой да деморализира растящата бойната готовност с такива твърдения. След бягството му обявяват награда от 200 000 марки, огромна за времето си сума.

След кратък престой в лагер, на Волф Месинг му позволяват да живее в СССР, като му дават възможност и да участва в малки естрадни концерти със своите способности. Много скоро той става главната звезда на тези събития, а хората се тълпят, за да гледат него и неговите демонстрации на телепатия и сила на мисълта.

Започва предсказаната от него война. Волф Месинг е звезда по всички представления в тила, от билети събира огромни суми, които подарява на съветската държава, за да купи 2 самолета, които да участват във военните действия.

 

Около името му кръжат най-различни слухове. Самият той води доста странен начин на живот - изчезва за седмици или месеци, напълно без следа. След което се връща към пълните зали, само и само да изчезне отново, без никаква следа. Няма много логично обяснение на неговите особености, а той винаги е във вихъра на водовъртеж от много странни истории. В това време се смята, че е съдействал на съветските тайни служби в обучение на агенти, спомагал е дейността им със своите способности. Няма конкретни доказателства за това, но хората вярвали, че дори московската милиция го има като нещатен сътрудник, което създавало особена атмосфера около него. На всички е правело впечатление, че винаги избягва да бъде сниман. Снимките му от точно този период са много редки. Но из целия Съветски съюз обикаля кино-прегледа, в който той подарява един от своите самолети на ВВС.

Вярвало се, че той е близък до Сталин, когото напътствал. Няма конкретни доказателства за това, но се създава цял научен институт, който да изучи неговите способности. Това е можел да реши само Стопанинът (така наричали Сталин неговите подчинени, с уважение и раболепие). Волф Месинг успява с точност да предскаже края на Втората световна война. След това се случва и историята с катастрофиралия самолет и спасения син на Сталин.

Легендите говорят, че последната им среща е била дни преди смъртта на Генералисимуса. Волф Месинг отива да моли Сталин да спре гоненията на евреите (текат процесите срещу лекарите, обвинени във всички смъртни грехове, включително и план да погубят самия ръководител на съветската държава). Генералисимусът се надсмива над молбата на Волф Месинг, а той му предрича скорошна смърт. Факт, Сталин умира дни след това, на еврейския празник Пурим (5 март, 1953).

В настъпилият хаос след смъртта на Сталин, животът на Волф Месинг поема странна посока. Той все още е звездата, която всички търсят и обичат. Медиумът започва умишлено да намалява участията си и да страни от хората. В него се усеща някаква умора, за която говорят и лекарите, които се грижели за него в последните му години. Разказват, че Никита Хрушчов издава негласна заповед да се спрат неговите представления, което още повече го изолира от публиката. За него излиза книга през 1965, която уж е написана от него, но е съставена от популярни слухове и легенди, събрани от журналист от Комсомолска правда.

Измислената му биография се продава в милионен тираж, но самият Волф вече се крие от хората, не иска да дава представления, развил е вече и тежко психическо страдание, за което говорят психиатрите, които са го лекували. Единствената му компания са две кучета, с които той живее до последните си дни. За него се грижи сестрата на съпругата му, починала през 1960 от рак. Говори се, че Волф е успял да предскаже и това събитие. Смъртта му през 1974 година е от бъбречна недостатъчност и белодробен едем, които неочаквано се появили след успешна операция, в която лекарите давали всички шансове за възстановяване. С напускането на този свят, Волф Григориевич Месинг сам отказал да даде обяснение на всички загадки и тайни, които се разказвали за него.

 

Мозъкът му бил завещан за изследователски цели, но въпреки големите очаквания, медиумът имал напълно нормален орган, нищо необичайно. С което учените вдигнали ръце от случая, за да дадат възможност на развитие на хиляди истории, филми и книги, в които Месинг (като герой) участва.

Дали имаме работа с един гениален измамник, който е успял да накара милиони хора да вярват, че той има способности на телепат и медиум, сам разпространявайки какви ли не слухове и легенди за себе си? Може да е вярно и обратното – странен случай на човек с особена чувственост, който може да усети мислите на хората и да предвиди действията им. Международен агент, който се опитва да управлява един бурен и жесток свят със силата на мисълта си? Каквато и да е истината, виждаме и тъжния му и самотен край. Много е трудно да знаеш и да можеш да предвидиш всичко, не мислите ли?

Над статията работи: Ивайло Тончев

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 3296

Препоръчани продукти

Коментари за Волф Месинг – медиумът, който застана между Сталин и Хитлер, за да промени историята на света

  Подобни статии

  Ошо

  Ошо

  „Никога не е раждан - Никога не е умирал – Само е посетил планетата Земя между 11 декември 1931г. и ...
  Рам Дас

  Рам Дас

  Рам Дас за пръв път посещава Индия през 1967г. Тогава той все още е известен, като д-р Ричард Алпър,...
  Пападжи

  Пападжи

  Пападжи отказва да се идентифицира с някаква традиция и се счита за определено радикален в прямотата...
  Рамана Махарши

  Рамана Махарши

  При раждането си през 1879г. му е дадено името Venkateswaram Ayyar, което отговаря на името на негов...
  Никола Тесла

  Никола Тесла

  Никола Тесла е роден на 10 юли 1856г. в хърватското село Смилян и умира на 7 януари 1943г. в Ню Йорк...