Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Личности  »  Учени  »  Роял Райф

Роял Райф

Роял Райф

Роял Реймънд Райф е роден на 16 май 1888г. и е починал на 5 август 1971г. Той е бил американски изобретател. През 30-те години на 20-ти век той твърдял, че с помощта на специално проектиран оптичен микроскоп може да наблюдава броя на микробите, които били твърде малки, за да се визуализират със съществуващата до момента техника. Райф също твърдял, че изобретеното от него устройство за излъчване на лъчи може да отслаби или разруши патогените, чрез енергични разрушителни резонанси, прилагани към техните съставни химикали.

Твърденията на Райф не получили независимо потвърждение и в крайна сметка неговата медицинска кариера била дискредитирана през 50-те години. Райф обвинил научните среди, за това, че не признават постиженията му и заподозрял в конспирация Американската медицинска асоциация, Министерството на здравеопазването и други структури на „организираната медицина”, които според него били виновни за „промивката на мозъци” на потенциални поддръжници на неговите устройства.

Интересът към твърденията на Райф бил възобновен  в някои алтернативни медицински кръгове и темата била повдигната в книгата от 1987г. "The Cancer Cure That Worked". В книгата се твърди, че Райф е успял да разработи ефективно лечение срещу рака, но откритията му били потулени от мощна конспирация, зад която стояла Американската здравна асоциация. След публикуването на тази книга много устройства носещи името на Райф били пуснати на пазара, като лек за различни заболявания, най-вече рак и СПИН. Типичното Райф устройство се състои от девет волтова батерия, окабеляване, ключ, таймер и две къси медни тръби, които са почти незабелижими и е малко вероятно да проникнат през кожата. Няколко търговци на тези устройства били осъдени, а някои от пациентите болни от рак, които използвали тези устройства, вместо стандартната терапия с медикаменти починали. Устройствата на Райф в момента се представят от водещите експерти, като вид електронни устройства, които принадлежат към т.н псевдомедицина.

Биография

Съществува много малко надеждна информация, която описва живота на Райф. През 1929г. той патентовал микроскопската си лампа с висок интензитет. На 20 ноември 1931г. 44-ма лекари присъствали на семинар озаглавен "Краят на всички болести", на който Райф представил своя микроскоп. На този семинар се видяло и заснело с филмова техника, преместването на микроорганизми от болна човешка тъкан. През 1932г. Едуард Розенол пише доклад в който споменава, че освен частиците видими и със стандартен микроскоп, при микроскопа на Райф се виждат и малки тюркоазени частици, наречени „eberthella typhi”, които не са видими за останалите микроскопи. Розенол описва откриването им на гениалността на прилагания метод, вместо на прекалено голямото приближение. Впоследствие микроскопа на Райф е бил споменат и в годишният доклад на института Смитсониън през 1944г.

Райф твърдял, че е документирал т.н. „Смъртоносна осцилаторна стойност” за различните патогенни организми и е твърдял, че може да унищожи тези организми, като им изпраща вибрации с тази конкретна стойност.

Работата и твърденията на Райф в крайна сметка били дискредитирани от медицинската общност в резултат на което Райф ги обвинил в конспирация срещу него. Некрологът за него, поместен във вестник Daily Californian след смъртта му на 5 август 1971г. твърдял, че той починал без пукната пара и огорчен от това, че неговите устройства не били приети от научната общност.

Възраждане на идеите на Райф, маркетинг и измами със здравето

Интересът към Райф се е възобновил през 80-те години от Бари Лейнс, който написал книгата за Райф "The Cancer Cure That Worked". В книгите се твърди, че лъчевото устройство на Райф може да лекува рак, но неговите открития били потулени през 30-те години, поради заговор срещу него, начело на който стояла Американската медицинска асоциация. Американското общество за борба с рака, описва твърденията на Лейнс, като неправдоподобни, отбелязвайки, че книгата е написана в стил типичен за конспиративните тоеритици.

В отговор на този подновен интерес, устройства носещи името на Райф започнали да излизат на пазара през 80-те. Тези устройства обаче били заклеймени от властите, като без полезни и на търговците с тях били повдигнати обвинения за измама. През 1996г търговец на Райф устройства е осъден за углавно престъпление, тъй като твърдял, че то лекува редица болести, включително рак и СПИН и по този начин според съда дава фалшива надежда на най-уязвимите хора, които страдат от неизлечима болест. През 2002г. Джон Крюгер е бил осъден на 12 години затвор за това, че нелегално продавал устройството на Райф. През 2009г. Джеймс Фолсъм е бил осъден за 26 углавни обвинения, за това че продавал устройствата на Райф, под наименованията 'NatureTronics', 'AstroPulse', 'BioSolutions', 'Energy Wellness' и 'Global Wellness'.

Има няколко регистрирани смъртни случая в резултат на използването на устройството на Райф, вместо стандартното медицинско лечение. В един от случаите американския съд констатира, че търговецът на устройствата е нарушил закона и, че в резултат на действията му болен от рак човек е прекратил химиотерапията си и в последствие умира. В Австралия също обвиняват устройствата на Райф за това, че са причинили смъртта на пациенти, които е можело да бъдат излекувани със стандартната терапия.

През 1994г. Американското общество за борба с рака обяви, че устройствата на Райф се продават в пирамидална мултилевелна маркетингова схема. Според тях основният търговски трик за продажба на устройството е твърдението на Райф, че неговото изобретение е било забранено, заради заговор на много високо ниво. Неговите устройства не са регистрирани от Американската агенция по храните и лекарствата и се свързват със смъртните случаи на много раково болни. През 2006г. вестник Сиатъл Таймс съобщава, че над 300 души са присъствали на  „Rife International Health Conference” и там са били продадени десетки нерегистрирани устройства.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 4801

Препоръчани продукти

Коментари за Роял Райф

  Подобни статии

  Вилхелм Райх

  Вилхелм Райх

    Филм за Вилхелм Райх: Man's Right to Know: The Wilhelm Reich Story / Правото да бъдеш информиран...
  Дийпак Чопра

  Дийпак Чопра

  Дийпак Чопра е американски лекар от индийски произход. Той е известен писател и мислител, автор на д...
  Тик Нат Хан

  Тик Нат Хан

  Тик Нат Хан е един от най-известните и уважавани Дзен учители в света. Той е виден поет и защитава м...
  Уейн Дайър

  Уейн Дайър

  Уейн Дайър е американски доктор и международно признат автор. Той изнася множество лекции в областта...
  Бодхидхарма

  Бодхидхарма

  Бодхидхарма е легендарен будистки монах и учител. Роден е в Индия през V или VІ век. В Япония е изве...
  Сър Исак Нютон

  Сър Исак Нютон

  Сър Исак Нютон (25 декември 1642 – 20 март 1727 година) е английски математик и физик, който о...